A környék világa minden itt nyaraló családnak érdekes lehet.

Felhők? Sebaj!  A Yacht Camping javaslatai hűvösebb idő esetére.

Csupán azt kell eldönteni, hogy mennyit akarunk autózni!
A Balaton környékének legérdekesebb látnivalói és múzeumai – távolsági adatokkal.


Balatonfűzfő: Bobpálya és Serpa Kalandpark (7km)

Száguldás – mozgás – kihívások: Egésznapos programlehetőség a családnak.

Veszprém: A történelem és a kultúra városa (15 km)
A megyeszékhelyre a következők miatt látogatnak szívesen a Yacht Kemping vendégei:
– Neves múzeumok, Tűztorony, Szent István király és Gizella királynő emléke, a középkori várnegyed, valamint a szép fekvésű állatkert: a Veszprém Zoo.
– Megújult belváros shopping-lehetőségekkel.
– Kultúrprogramok minden korosztálynak: Gizella Napok; VeszprémFest; Utcazene Fesztivál.
2014 újdonsága: “Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér”

Balatonfüred a reformkori belvárossal (13 km)

A reformkor jegyében újjáépített városközpont kiváló sétalehetőséget nyújt akár felhős időben is.
A Tagore sétány  folytatásaként kiépített Silver Resort üzletsor nem csak vásárlási lehetőséget kínál, hanem olyan különlegességeket is tartogat, mint a hangulatos Karolina Kávéház. Az ínyencek Füreden a Bergmann Cukrászdát se hagyják ki!

Veszprémfajsz:  Balácapusztai Római Villagazdaság (17 km)
Itt egy épségben fennmaradt római villa vár minket, gazdag kiállítással. Igazi ókori atmoszférát élhetünk át a hatalmas épületben és a körülötte feltárt épületmaradványok között sétálva. Ezen a különös helyszínen a gyermekek is átélhetik a régi birodalom hangulatát.

Tihany – Levendula látogatóház (22 km)
Ez az új épület Tihany legújabb izgalmas attrakcióját rejti. A látogatókat a következők várják: Bemutatófilm – interaktív információs eszközök – tihanyi növénykert. Meg lehet ismerni Tihany keletkezését, növényeit, állatait, valamint a csodás félsziget látogatható nevezetességeit.
Kiváló program gyermekek számára is.

Tihany – Babamúzeum (22 km)
A négy évtizedes gyűjtés alapján összeállított babakollekció figurái eredeti ruhákba vannak öltöztetve. Emellett korabeli játékok, valamint eredeti teljes konyha-, nappali-, hálószoba- és üzletberendezés is látható.

Tihany – Családi Szabadidő Központ (22 km)
Itt a család apraja és nagyja egyaránt megtalálja a maga szórakozási lehetőségét. A gyermekeket a játszótéren a homokozó, a gémeshinta, és a kötélcsúszda mellett számos játék várja. A szülők és nagyszülők a tekepályán és a minigolf pályán tehetik próbára ügyességüket. A játékparkon belül egy hangulatos balatoni pincében kiválókonyha is működik.

Herend: Porcelánium (28 km)
A népszerű látogatóközpontban nem csak a világ legnagyobb herendi gyűjteményét tekinthetjük meg, de azt is végigkísérhetjük, hogy milyen különleges fogásokkal készül el a híres herendi porcelán.

Kinizsi Pál Vármúzeum, Nagyvázsony (34 km)
Kinizsi egyszerű molnárlegényből küzdötte fel magát Mátyás délvidéki főkapitányává. A vázsonyi várat Mátyás király a vitézségéért adományozta Kinizsinek. Megtekinthető itt Kinizsi márvány szarkofágja, a Történelmi Panoptikum 16 életnagyságú viaszfigurával. Különlegesség a “Katonakiállítás”: 3200 darabból álló történelmi életkép a honfoglalástól napjainkig.

Salföld: Nemzeti Park Majorság (49 km)
Őshonos állatok bemutatója – Lovaskocsizás – Mezgazdasági eszközök bemutatója – Lovaglási lehetőség – Füvészkert : Egésznapos programlehetőség.

Tapolca  (55 km)
Iskolamúzeum: Közép-Európa egyik legrégibb népiskolai épülete látható itt, amely már 1726-ban is létezett. Itt tanulta a betűvetést Batsányi János, a felvilágosodás költője. A pedagógiatörténeti gyűjtemény mellett várostörténeti kiállítás is megtekinthető.
További programlehetőségek Tapolcán: Tavasbarlang csónakázással – Séta a festői Malom-tó körül – a Balaton környék legnagyobb aranyhal-rajával.

Tapolca mellett Diszel településen:  Első Magyar Látványtár (57 km)
Nem egy szokásos kiállítóhely vagy múzeum, hanem kísérlet a tárgyi látáskultúra összefüggéseinek újrateremtésére. A 2012-es év kiállítása a Piros a Fehér és a Zöld színekkel foglalkozik.

Balatonederics Afrika múzeum (66 km)
Dr. Nagy Endre legendás vadász gyűjteményének kiállítása tekinthető meg itt egy kastélyban.
Igazi Afrika-hangulat trófeákkal, állatkerttel. Színes családi programlehetőség.

Sümegi Vármúzeum (71 km)
Már Koppány vezér idejében is erődítmény állt ezen a különös alakú mészkőhegyen. Most egy igazi középkori vár tekinthető meg itt, ahol – színes programok keretében – a végvári vitézek életének hangulatába is bepillanthatunk.

Keszthely: (78 km):
Festetics Kastély – Georgikon Majormúzeum (érdekes mezőgazdasági gépekkel)

Bacchus Bormúzeum és étterem: Bemutató a 22 magyarországi borvidékről: 800-féle eszköz a szőlő- és borkultúrához (2-300 éves eszközök). Üvegcsempe borítású, 62 ezer literes, bortárolók kiállítótermekké alakítva. Kiváló ízű borok – hozzájuk illő ízletes ételekkel!

Fekete István-emlékszoba és a Matula-kunyhó – a Kis-Balatonnál  (85 km)
A Tüskevárból ismert Matula-kunyhó, a Kis-Balaton területén fekvő Diás-szigeten található. Naponta csupán egy csoport indulhat a látogatásra: keddtől szombatig 10 órától, a Fenékpusztai Kis-Balaton Kutatóháztól.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.